×

Argentinië

Ongerepte natuur, land van gaucho’s, voetbal en tango

 • El Calafate & Los Glaciares - machtige gletsjers

 • Iguazu watervallen op de grens van Argentinië en Brazilië

 • Buenos Aires, de stad van de tango, de steaks, Evita en Maradona

Verblijf: Hotels ***/****/*****

Kenton Palace**** Buenos Aires (2 x 1 nacht) of gelijkwaardig

 • Centraal gelegen hotel in Buenos Aires.
 • Kamers met badkamer en wc, parketvloer, airco en verwarming.
 • Gratis wifi.

Imago Hotel & Spa***** El Calafate (3 x 1 nacht) of gelijkwaardig

 • Gelegen in Calafate, op 700m van het meer.
 • Sober gedecoreerde kamers met kabel-tv en minibar.
 • Binnenzwembad, spa en fitness.

Design Suites**** Salta (3 nachten) of gelijkwaardig

 • Design-hotel gelegen in het historisch centrum van Salta.
 • Stijlvolle kamers met natuurlijke lichtinval, badkamer en gratis internettoegang.
 • Verwarmd dakzwembad met panoramisch zicht over de stad, spa en fitnessruimte.

Hotel Asturias*** Cafayate (1 nacht) of gelijkwaardig

 • Gelegen in het centrum van Cafayate, in een groot landhuis omgeven door karakteristieke Argentijnse tuinen.
 • Ruime smaakvol ingerichte kamers met houten vloer en handgeweven tapijten.
 • Buitenzwembad.

Hotel La Comarca****  Purmamarca (1 nacht) of gelijkwaardig

 • Gelegen in Purmamarca aan de voet van de Cerro de los Siete Colores. 
 • Kamers met badkamer, centrale verwarming, minibar en wifi.
 • Verwarmd buitenzwembad en sauna.

Hotel Amerian***** Iguazu (2 nachten) of gelijkwaardig

 • Gelegen op 15km van de beroemde watervallen en vlak bij het drielandenpunt.
 • Elegant ingerichte kamers met tv, gratis wifi en balkon dat uitzicht biedt over de rivier of de tuin.
 • Binnen- en buitenzwembad met zicht op de rivier, sauna, fitness en weelderige tuin.

Dag 1

Vlucht Brussel - Buenos Aires via Frankfurt.

Dag 2

Buenos Aires. Aankomst op de luchthaven en transfer naar het centrum voor een eerste kennismaking met de majestueuze Argentijnse hoofdstad. Via de Avenida 9de Julio met zijn obelisk en theater naar de Plaza de Mayo met het regeringsgebouw. Vervolgens naar San Telmo, een van de oudste wijken van de stad en een staalkaart van de sociale en architectonische puzzel die Buenos Aires is. In La Boca vinden we dan weer veel kleine bescheiden kleurrijke huizen. We eindigen de dag met een bezoek aan de wijk La Recoleta met de kerk Nuestra Señora del Pilar en het kerkhof waar Evita Peron begraven ligt.  

Dag 3

Buenos Aires - El Calafate. Vroeg in de ochtend (ontbijtbox) naar de luchthaven voor een vlucht naar El Calafate, gelegen in de steppe van Patagonië aan de oevers van het Lago Argentina, de belangrijkste toegangspoort tot het Nationaal Park Los Glaciares. Bezoek aan een uitgestrekte schapenboerderij. Kennismaking met de schaapscheerderskunst en hoe bordercollies de kudde verzamelen. Het immense domein grenst aan het meer en loopt langs de rivier Centinela. Aan de oevers kunnen meer dan 30 vogelsoorten gespot worden. We eindigen de dag met een diner opgeluisterd met lokale folklore.  

Dag 4

El Calafate. Vroeg vertrek naar de haven van Punta Bandera, waar we inschepen voor een cruise op het grootste meer van Patagonië. Varen tussen de drijvende ijsbergen in variaties van blauw naargelang de lichtinval, biedt een fascinerend schouwspel. Na ongeveer twee uur varen komen we bij de Upsalagletsjer, met zijn lengte van 50 km en hoogte van 70 m de grootste gletsjer. Er komen voortdurend blokken los die weer nieuwe afdrijvende ijsbergen vormen. Verder naar de Spegazzinigletsjer, met wanden van 135 m, de hoogste van alle gletsjers.

Dag 5

El Calafate. In het Nationaal park Los Glaciares speelt zich een bijzonder natuurfenomeen af. Uitgestrekte sneeuwvlaktes en eeuwig ijs bedekken delen van La Cordillera en monden uit in meren. De gletsjer Perito Moreno biedt het meest spectaculaire schouwspel. Het wordt allemaal nog dynamischer als het ijsfront, onder druk van het water, in ijspegels breekt, die met een knal in mekaar storten. Vanaf de voorziene wandelpaden ontdekken we het fenomeen, maar vanaf de boot wordt het allemaal nog spectaculairder. 

Dag 6

El Calafate - Salta. Vertrek naar de luchthaven voor een vlucht naar Buenos Aires. Na een tijdje in transit in de namiddag vlucht naar Salta. Avondwandeling door het mooi verlichte Salta.

Dag 7

Salta - Cafayate. Vertrek naar de Quebrada de las Conchas, een lange, door de tijd uitgesleten kloof, waarvan de geologische lagen gebeeldhouwd zijn tot vreemde rotsformaties. Het Cafayate-wijngegied is een van de hoogst gelegen plaatsen ter wereld die geschikt zijn voor wijnbouw. De wijnen uit deze regio behoren tot de top van wat in Argentinië wordt geproduceerd. Dé plek bij uitstek dus voor een bezoek en proeverij in een bodega. Verder naar Quilmes met zijn archeologische ruïnes, die zich in een natuurlijk amfitheater trapsgewijs uitstrekken van de vallei naar de heuvel. 

Dag 8

Cafayate - Salta. We trekken naar de Valle de la Flecha, waar zandsteenformaties onder de invloed van wind en water vreemde beelden hebben aangenomen. Cachi, aan de voet van de gelijknamige berg, heeft zijn koloniale charme weten te bewaren. Het zowat enige constructiehout is de cactus: zowat alles in het plaatselijke kerkje is uit cactushout vervaardigd. Verder naar het Nationaal Park Los Cardones, met zijn bijzondere fauna. We steken de bergpas Piedra del Molino over en na een schitterend panoramisch zicht op 3600 m hoogte gaat het via de spectaculaire Cuesta del Obispo naar de groene valleien van Lerma en Salta.

Dag 9

Salta - Purmamarca. Op een immens plateau ligt Salinas Grandes, een zoutvlakte van 120 km² op 3350 m hoogte. Het oogverblindende wit van de wel 30 centimeter dikke zoutkorst tegen de bijna altijd blauwe lucht is van een adembenemende schoonheid. Vervolgens gaat het naar Purmamarca, het meest typische indianendorp uit de regio. Op de achtergrond ligt de Cerro de los Siete Colores met zijn kleurenpalet dat varieert van beige tot violet. Op het dorpsplein bieden plaatselijke ambachtslieden houten beelden, handgeweven tapijten en diverse geneeskrachtige kruiden aan die naar verluidt elke denkbare kwaal genezen. 

Dag 10

Purmamarca - Salta. Via de betoverende "schildersstreek" met zijn verbazingwekkende kleurvariaties op de flanken van de woestijnrots gaat het naar het bekende Incafort Pucará de Tilcara. Aan de oevers van de Rio Grande komen we in Humahuaca, het beroemdste Andesdorp van Argentinië met zijn geplaveide straatjes, leemstenen huizen, veelkleurige hoeden en poncho's. Bezoek aan het Museo del Carnaval Norteño, dat een fabelachtige reis biedt door de gebruiken, overtuigingen en cultussen van het Andeshooggebergte. Diner met folkloristische animatie in Salta.

Dag 11

Salta - Catarats de Iguazu. Wandeling door Salta met op het centrale plein de kathedraal uit de 19de eeuw en de San Franciscokerk uit dezelfde periode. Bezoek aan de ambachtelijke markt, gevestigd in een schitterend gebouw uit de 18de eeuw waar prachtige leer-, laken- en zilverwerken te bewonderen zijn. We eindigen in het Maammuseum met zijn mooie Inkastukken. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Puerto Iguazu.

Dag 12

Catarats de Iguazu. Vanuit het station van Catarats met de trein door unieke landschappen naar de Argentijnse kant van de beroemde watervallen. Eerst gaat het naar de loopbrug die ons over de Duivelskeel brengt, nadien volgt het Circuito Superior, een route van 1200 meter met 6 uitkijkposten, die naast een zicht op de rivier vóór de watervallen ook een spectaculair panoramisch uitzicht biedt. Nadien volgt het Circuito Inferior, een route van 1700 meter met 8 uitkijkposten waar we in direct contact komen met de watervallen en de weelderige vegetatie.

Dag 13

Catarats de Iguazu - Buenos Aires. Transfer naar het Nationaal Park Iguaçu, vanwaar we de watervallen langs de Braziliaanse kant bekijken. Vlucht naar Buenos Aires voor een laatste spetterende avond met diner-tangoshow, in een typisch Argentijns cabaret waar de dansende koppels ons laten zien hoe Argentijnse melancholie ook sensueel kan zijn.

Dag 14

Buenos Aires - Frankfurt. Langs residentiële wijken en weelderige quintas naar het noorden van Buenos Aires, waar we een boottocht maken op de vele kanalen van de regio Tigre. We genieten van de favoriete plekjes van vele Argentijnse families, bekijken huizen, scholen en kerken en krijgen zo een mooie inkijk in de unieke manier van leven in deze delta. Vooraleer we naar de luchthaven rijden, stop in een enoteca voor een proeverij van wijn en charcuterie. Vlucht Buenos Aires - Frankfurt.

Dag 15

Frankfurt - Brussel. Aankomst in Frankfurt met aansluiting naar Brussel.

 

Naargelang de omstandigheden, in het belang van de reiziger of om het product te verbeteren, behoudt de organisator zich het recht toe om zonder voorafgaand bericht elementen uit het programma te wijzigen, voor zover deze wijzigingen niet van doorslaggevend belang zijn, noch een waardevermindering met zich meebrengen. Reisorganisator Easytours - Kerkstraat 27 - 1780 Wemmel - Lic 7238.

Prijs per persoon:
(inbegrepen)

 • Vluchten H/T. Transfers luchthaven-hotel H/T. Binnenlandse vluchten.
 • Verblijf in halfpension van het middagmaal op dag 2 tot en met het ontbijt op dag 14.
 • Uitstappen en bezoeken zoals voorzien in het programma.
 • Bijstandsverzekering en begeleiding DTS-OTC.
€ 6496

Toeslagen:

Eenpersoonskamer € 862

Niet inbegrepen:

Alle extra’s niet vermeld in de rubriek “Prijs per persoon”.

Voorschot:

€ 1950 per persoon te betalen binnen de 14 dagen na inschrijving op ons rekeningnummer
BE29 4357 1586 8164 met vermelding van "Groepsreis Argentinië".

Reisplan:

Onderhevig aan wijzigingen.

12/11 - LH 1017 Brussel 18:05 - Frankfurt 19:05
12/11 - LH 0510 Frankfurt 22:05 - Buenos Aires 07:55 (plaatselijke tijd)

25/11 - LH 0511 Buenos Aires 17:50 - Frankfurt 11:05 (26/11/24)
26/11 - LH 1012 Frankfurt 13:00 - Brussel 14:00 

Naam :
Voornaam :
Geboortedatum :
Verbonden aan :
Identificatienummer of stamnummer of FED of Helan klantnummer :
Pensioneringsdatum (enkel NMBS-groep) :
Straat + Nummer :
Postcode + Gemeente :
Telefoon of GSM :
Email :
Indien meer dan 1 deelnemer, gelieve hieronder hun namen en hun geboortedatum alsook de relatie met hoofdboeker te vermelden :
Kamertype :
1 persoonskamer
2 persoonskamer
3 persoonskamer
2 persoons - TWIN
Zeezicht
Balkonkamer
Gewenste verzekeringen :
Geen
Annulatie (6,40 % van de reissom - te betalen bij het voorschot)
Bijstand
Bagage
Totale - op aanvraag
Bijkomende opmerkingen :
Ik aanvaard dat door deze inschrijving mijn persoonsgegevens worden beheerd en gebruikt conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). Enkel relevante berichtgeving zal mij door DTS-OTC worden toegestuurd. Mijn gegevens zullen geenszins aan derden worden verstrekt en de data die onder mijn referentie worden opgeslagen kan ik ten allen tijde opvragen, verbeteren en op eenvoudig verzoek ook laten verwijderen. :