×

Duitsland

Cruisen op Rijn en Moezel

 • Cruisen langs eindeloze wijngaarden
 • Trier, de oudste stad van Duitsland met tal van Romeinse overblijfselen
 • Pure verwennerij aan boord van de M/S Viva Moments
 • Cruise in all inclusive, dranken, wifi en fooien inbegrepen

Verblijf: M/S Viva Moments *****

 • Enkel buitenkajuiten: op het dek Smaragd (16 m²) met venster dat niet kan geopend worden, op de dekken Ruby en Diamant (16 m²) met Frans balkon, balkonsuite op het dek Diamant (24 m²). 
 • Kajuiten met douche, wc, airco, tv, haardroger en kluisje. 
 • Loungebar. Culinair genieten in het hoofdrestaurant. Warme en koude niet-alcoholische dranken evenals een selectie van alcoholische dranken inbegrepen.
 • Zonnedek met ligstoelen, klein plonsbad en jacuzzi, golf.

Vaarroute

Dag 1

Trein tot Düsseldorf. Bij aankomst, transfer naar de haven. Inscheping aan boord van M/S Viva Moments 5*. Vertrek van het schip om 16u30. Diner aan boord.

Dag 2

Koblenz (07:00 - 13:00)
In de voormiddag op stap met de reisleider door Koblenz, gelegen aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel. Mis daarbij zeker het Deutsches Eck niet, de spitse landtong met het gigantische ruiterstandbeeld. Hier vloeien de beide rivieren in mekaar. Verken verder de typische straatjes, imposante monumenten, charmante pleintjes en groen natuurschoon. 

Dag 3

Traben-Trarbach (03:30 - 12:00) - Bernkastel (15:00 - 21:00)
In de voormiddag verkenning van Traben-Trarbach, idyllisch gelegen tussen de uitgestrekte wijngaarden. In de 19de eeuw brandde een groot deel van het oude stadscentrum af. De heropbouw gebeurde in zwierige Jugendstil, een leuke afwisseling met de andere stadjes in de buurt. In de namiddag leggen we aan in Bernkastel, bekend om zijn historische marktplein omzoomd door eeuwenoude vakwerkhuizen. Het prachtige 17de-eeuwse stadhuis en de Michaelsbrunnen zijn beslist een bezoekje waard. 

Dag 4

Trier (03:30 - 17:00)
Geleid bezoek aan Trier, de oudste stad van Duitsland bezaaid met restanten uit de Romeinse periode. Uiteraard staat de bekende stadspoort Porta Nigra op het programma, samen met de Basilica, de Romeinse badhuizen en de Keizerthermen. Even terug naar het Romeinse Keizerrijk dus, terwijl we rondwandelen in een heel aangenaam hedendaags stadje.

Dag 5

Cochem (09:30 - 17:00)
In Cochem vind je een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de Moezelstreek, de middeleeuwse Reichsburg. Deze 11de-eeuwse burcht ligt bovenop een rots aan de Moezel en is tevens het grootste kasteel van de vallei. In de 17de eeuw werd het oorspronkelijke kasteel verwoest, maar in de tweede helft van de 19de eeuw werd het heropgebouwd in neo-gotische stijl. 

Dag 6

Rüdesheim (07:30 - 14:00) - Linz am Rhein (20:00 - ...)
In de voormiddag gelegenheid om het populaire Rüdesheim te ontdekken. Het meest bekende van de talrijke schilderachtige straatjes is wellicht de Drosselgasse, een geplaveide straat met vele met hout omrande huizen overwoekerd door wijnstokken.

Dag 7

Linz am Rhein (... - 13:00) - Bonn (14:30 - ...)
Linz draagt al sinds de jaren twintig de bijnaam "Kleurrijke stad aan de Rijn". Het begrip "bonte stad" staat voor de vele kleurrijk versierde vakwerkhuizen. Na de middag komen we aan in Bonn, de voormalige hoofdstad: aan winkels, musea, en plekjes in het groen geen gebrek!

Dag 8

Bonn (... - 01:30) - Düsseldorf (06:00) Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar het station. Treinreis naar Brussel.

 

Naargelang de omstandigheden, in het belang van de reiziger of om het product te verbeteren, behoudt de organisator zich het recht toe om zonder voorafgaand bericht elementen uit het programma te wijzigen, voor zover deze wijzigingen niet van doorslaggevend belang zijn, noch een waardevermindering met zich meebrengen.

Prijs per persoon:
(Inbegrepen)

 • Alle transfers vermeld in het programma.
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 8 (gastronomische meergangenmenu's aan tafel geserveerd) en snacks.
 • Frisdranken van hoge kwaliteit, de hele dag door (mineraalwater, frisdranken, vruchtensappen, verschillende koffie-, thee- en cacaospecialiteiten).
 • Geselecteerde alcoholische dranken gedurende de hele dag (mousserende wijn, Aperol, witte wijn, rode wijn, rosé, champagne, diverse bieren, longdrinks, cocktails, sterke dranken, likeuren).
 • High tea: één keer per reis een selectie van zoete en hartige lekkernijen zoals scones, sandwiches, cupcakes, pralines, bitterkoekjes en exclusieve thee.
 • Elke dag een vers gevulde minibar en een herbruikbare waterfles in de hut.
 • Bubbels als welkomstdrankje in de hut.
 • Exclusieve verzorgingsproducten van Rituals.
 • Excursie in Trier met lokale gids.
 • Wifi en fooien.
 • Bijstandsverzekering en begeleiding DTS-OTC.

Standaardkajuit op het dek Smaragd

€ 1788

Standaardkajuit op het dek Ruby

€ 2047

Standaardkajuit op het dek Diamant

€ 2250

Balkonsuite op het dek Diamant

€ 2696

Toeslagen:

Single standaardkajuit op het dek Smaragd

€ 608

Single standaardkajuit op het dek Ruby

€ 703

Single standaardkajuit op het dek Diamant

€ 779

Niet inbegrepen:

Alle extra’s niet vermeld in de rubriek “Prijs per persoon”.

Voorschot:

€ 540 per persoon in kajuit op dek Smaragd, € 615  per persoon in kajuit op dek Ruby, € 675 per persoon in kajuit op dek, € 810  per persoon in Balkonsuite op dek Diamant te betalen binnen de 14 dagen na inschrijving op ons rekeningnummer BE29 4357 1586 8164 met vermelding van "Groepsreis Rijn en Moezel".

Reisplan:

Onder voorbehoud aan wijzigingen.

EST 9423 Brussel Zuid 11:25 - Düsseldorf HBF 13:47

 

EST 9426 Düsseldorf 08:08 - Brussel Zuid 10:35
ou
EST 9450 Düsseldorf 11:53 - Brussel Zuid 14:35

Naam :
Voornaam :
Geboortedatum :
Verbonden aan :
Identificatienummer of stamnummer of FED of Helan klantnummer :
Pensioneringsdatum (enkel NMBS-groep) :
Straat + Nummer :
Postcode + Gemeente :
Telefoon of GSM :
Email :
Indien meer dan 1 deelnemer, gelieve hieronder hun namen en hun geboortedatum alsook de relatie met hoofdboeker te vermelden :
Kajuittype :
Standaardkajuit op het dek Smaragd
Standaardkajuit op het dek Ruby
Standaardkajuit op het dek Diamant
Balkonsuite op het dek Diamant
Gewenste verzekeringen :
Geen
Annulatie (6,40 % van de reissom - te betalen bij het voorschot)
Bijstand
Bagage
Totale - op aanvraag
Treinreizen :
Gelieve voor ons geen biljetten of reservaties te voorzien, wij zorgen zelf voor biljetten en reservaties.
Gelieve voor ons alleen reservaties te voorzien (zitplaatsen 1e klasse).
Gelieve voor ons alleen reservaties te voorzien (zitplaatsen 2e klasse).
Gelieve voor ons treinbiljetten aan te kopen.
Indien aankoop biljetten, gelieve het tarief aan te duiden :
Indien aankoop biljetten aan volle prijs gelieve hieronder het aantal, de namen en het traject mee te geven :
Rijtuigklas FIP kaart :
Rijtuigklas legitimatiekaart en biljetten binnenverkeer :
Indien aankoop biljetten aan FIP-tarief gelieve hieronder het aantal, de namen en het traject mee te geven :
Bijkomende opmerkingen :
Ik aanvaard dat door deze inschrijving mijn persoonsgegevens worden beheerd en gebruikt conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). Enkel relevante berichtgeving zal mij door DTS-OTC worden toegestuurd. Mijn gegevens zullen geenszins aan derden worden verstrekt en de data die onder mijn referentie worden opgeslagen kan ik ten allen tijde opvragen, verbeteren en op eenvoudig verzoek ook laten verwijderen. :