×

IJsland

Grote rondreis van IJsland

 • Woeste landschappen
 • De Westfjorden, een uniek stuk natuur
 • Warmwaterbron Forest Lagoon

Verblijf: hotels ***/**** 

Storm Hotel by Kea Hotels - Reykjavik (1 nacht)  of gelijkwaardig

 • Gelegen in het centrum van Reykjavik, vlakbij het handelscentrum.
 • De iconische kerk Hallgrímskirkja bevindt zich op 10 minuten te voet.
 • Kamers met parket, tv, wifi. Badkamer met haardroger.

Hotel Bifröst ** - Bifröst (1 nacht) of gelijkwaardig

 • Gelegen in een kleine universiteitsstad.
 • Kamers met badkamer, tv, gratis wifi.
 • Restaurant, bar.

Hotel Fosshotel Westfjords *** - Patreksfjördur (2 nachten) of gelijkwaardig

 • Gelegen in het gebied van de Westfjorden.
 • Kamers met badkamer met douche, flatscreen-tv, gratis wifi.
 • Restaurant.

Sigló hotel by Kea Hotels **** - Siglufjödur (1 nacht) of gelijkwaardig

 • Kamers met flatscreen-tv, kluisje, wifi. Badkamer.
 • Restaurant, bar, terras.
 • Sauna en bubbelbad.

Hotel Hálönd - Hlídarfjall (1 nacht) of gelijkwaardig

 • Gelegen in het Hlídarfjall-gebergte met schitterend zicht op de Akureyri en panoramische zichten in alle richtingen.
 • Kamers met badkamer met douche, frigo, flatscreen-tv, kluisje, gratis draadloos internet. 
 • Jacuzzi

Hotel Skúlagardur - Gardur (2 nachten) of gelijkwaardig

 • Gelegen in een fantastische omgeving.
 • Kamers met badkamer, flatscreen-tv en terras. 

Hotel Litli Geysir - Haukadalur (1 nacht) of gelijkwaardig

 • Klein familiaal hotel vlakbij de geothermische zone in de historische Haukadalur-vallei.
 • Kamers met badkamer met douche, haardroger, tv, tel., kluisje.

Hotel Aurora Keflavik airport  (1 nacht) of gelijkwaardig

 • Gelegen op 100 m van de luchthaven.
 • Kamers met badkamer met douche, haardroger, tv, tel., kluisje, wifi.
 • Restaurant.

 

Dag 1

Brussel - Reykjavik. We beginnen onze reis met een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon, de bekendste warmwaterbron van IJsland gelegen in een schitterend gebied midden in een lavaveld. De unieke blauwe kleur van het water samen met de stoom steken mooi af tegen de donkere achtergronden van de lavavelden en het groene mos waardoor deze plek uiterst fotogeniek is. Voor we inchecken in het hotel beleven we een Lavashow, waarbij we echte lava van dichtbij zien vloeien.

Dag 2

Reykjavik - Bifröst. Via Borgarfjördur, een fjord en district in het zuidwesten van IJsland trekken we naar de watervallen van Hraunfosser. Die kunnen best omschreven worden als een verzameling van talloze kleine en grote kreken en watervallen die over een afstand van ongeveer 900 meter uit de lava stromen.  Vlakbij ligt de Barnafoss, een wilde, kolkende en schuimende waterval die zorgt voor spectaculaire beelden. Vervolgens gaat het naar de lavagrot van Vídgelmir, met haar verbazingwekkende kleuren en lavavormingen. Daarna gaat het naar Deildartunguhver, een warmwaterbron waarvan het water constant 97° Celsius is. Houten wandelpaden en een aantal observatiepunten zorgen ervoor dat de site op een veilige manier kan bezocht worden. Verder gaat het naar de Grábrók-krater, die schitterende vergezichten biedt over de met mos bedekte lavavelden en de Glanniwatervallen.

Dag 3

Bifröst - Patreksfjörõur. Voor we naar de Westfjorden trekken, gaat het eerst naar het schiereiland Snaefellsnes dat als een lange arm met gebalde vuist uitsteekt uit de westkust en in veel opzichten een microkosmos is van heel IJsland. We bezoeken er de historische vissersdorpen Arnarstapi en Hellnar. Verder gaat het naar Saxhóll, een grote krater die vanop de top een schitterend panorama biedt. De Kirkjufell is dan weer de beroemde berg die eruit ziet als een soort punthoed en is een van de meest gefotografeerde plekken van IJsland. Ferry naar Bjánslaekur.

Dag 4

Naar Látrabjarg, een steile klif in het uiterste westen van IJsland. We beginnen de dag bij een van de mooiste stranden van IJsland, Raudasandur, dat zijn naam ontleent aan het roodgekleurde zand dat naadloos overgaat in het turkooizen zeewater. Verder naar Látrabjarg, een van de hoogste zeevogelskliffen van Europa. Dit is ook het meest westelijke punt van IJsland, ideaal om papegaaiduikers, alken en zeekoeten te observeren met een schitterend uitzicht over de oneindige Noord-Atlantische Oceaan. Last but not least trekken we naar de Dynjandiwaterval, een van de indrukwekkendste watervallen van IJsland, die met zijn gelaagde structuur een feeërieke stroom van kleine watervallen creëert.

Dag 5

Patreksfjörõur - Siglufjödur. Vandaag maken we een lange trip van de Westfjorden naar het noorden van IJsland. De Kolugljúfur-canyon is een verborgen juweeltje langs de Ringweg. De canyon die 40 à 50 meter diep is, loopt over een lengte van een kilometer op wandelafstand van de hoofdweg. Verder naar Hvítserkur, ook wel bekend als de trol van Noordwest-IJsland. Het is een 15 meter hoge basaltrots die uit de baai van Hunafloi steekt. De rots is een broedplaats voor meeuwen, kuifaalscholvers en noordse stormvogels, waardoor ze constant in beweging lijkt en het idee versterkt dat Hvitserkur op de een of andere manier heel erg levendig is.

Dag 6

Siglufjödur - Hlídarfjall. Bezoek aan Akureyri, de "Hoofdstad van het noorden", die op slechts 100 km van de poolcirkel ligt. Verder naar de Forest Lagoon, ongetwijfeld de mooiste warmwaterbron van heel IJsland. We kunnen hier heerlijk genieten van de zwembaden die verwarmd worden met het natuurlijke geothermische water uit de omliggende bergen.

Dag 7

Hlídarfjall - Gardur. Vlakbij Akureyri vinden we de Godafoss-waterval. De hoefijzervormige waterval is een van de grootste van Noord-IJsland, waarbij het water zo'n 12 meter naar beneden valt over een breedte van ruim 30 meter. Door de diverse rotsen in de waterval wordt hij echer opgedeeld in verschillende stukken die samen één grote waterval vormen. Daarna gaan we op walvis- en papegaaiduikerjacht. We beginnen de tour door naar Papegaaiduikerseiland te varen, vlakbij Húsavík. In de zomer bruist het hier van het leven, met meer dan 100.000 papegaaiduikers die elk jaar in de kolonie verblijven. Het is erg vermakelijk om deze grappige vogeltjes te zien nestelen, rondvliegen en duiken naar voedsel. Vervolgens gaan we walvissen spotten en brengen we de rest van de tour door met deze zeezoogdieren. Elk jaar bezoeken veel walvissen de baai om zich te voeden in het voedzame water. Dicht bij deze opmerkelijke dieren komen is een ervaring die je nauwelijks in woorden kunt uitdrukken.

Dag 8

Askja vulkaan. We trekken naar de hooglanden van IJsland om de Askja-krater te bezoeken. Askja is een krater in de centrale hooglanden van IJsland, net ten noorden van de Vatnajokull-gletsjer. De omgeving staat bekend als een van de meest extreme landschappen van IJsland. In de maanlandschappen werden de eerste astronauten opgeleid voor hun reis naar de maan. Verder gaat het naar Herdubreidarlindir, een gebied met heel wat bronnen en een unieke fauna en flora.

Dag 9

Gardur - Haukadalur. De Kjölur is een bergpas op de hooglandweg van Kjalvegur, een van de twee wegen die het noorden en zuiden van het land met elkaar verbinden. In het centrale hoogland van IJsland vind je een prachtig geothermisch gebied, Hveravellir. Het is een van de parels van IJsland, een natuurreservaat op 650 m boven zeeniveau. Na een rit door het uitgestrekte, kale hoogland is het heerlijk om zo'n oase tegen te komen. In het hoogland van IJsland vind je verschillende adembenemende plekjes, en het gebied rond Kerlingafjöll, is er zeker een van: een landschap met glinsterende gletsjers, stomende warmwaterbronnen en modderpoelen en een uitzicht op berghellingen die sprankelen in kleuren van geel, rood en groen.

Dag 10

Haukadalur - Reykjavik. Vandaag rijden we over ruwe en onverharde wegen naar Landmannalaugar, een oase in de  dorre hooglanden omringd door levendige rhyolietbergen. Het rhyoliet creëert er een breed palet van kleuren. Schakeringen van rood, roze, groen, blauw en goudgeel zorgen voor een uitzonderlijk schouwspel. Het hoogtepunt is een 90 minuten durende rondwandeling naar Brenninsteinsalda, de regenboogberg van IJsland, waar we sissende zwavelbronnen en damp aan de zijkanten kunnen zien. Het zis misschien wel de kleurrijkste en spectaculairste vulkanische berg van IJsland. We rijden naar Reykjavik voor het diner voor we naar onze laatste overnachtingsplaats gaan, dicht bij de luchthaven.

Dag 11

Na het ontbijt wandelen we naar de luchthaven voor de terugvlucht.

 

 

Prijs per persoon:
(inbegrepen)

 • Vluchten H/T.
 • Transfer luchthaven-hotel (heen).
 • Verblijf in vol pension vanaf het avondmaal dag 1 tot en met het ontbijt dag 11.
 • Uitstappen en bezoeken zoals voorzien in het programma.
 • Bijstandsverzekering. Begeleiding DTS-OTC.
€ 5873

Toeslagen:

Eenpersoonskamer € 1363

Niet inbegrepen:

Alle extra's niet vermeld in in de rubriek "Prijs per persoon".

Voorschot:

€ 1705 per persoon te betalen binnen de 14 dagen na inschrijving op ons rekeningnummer BE29 4357 1586 8164 met vermelding van "Groepsreis - IJsland".

Reisplan:

Onderhevig aan wijzigingen.

FI 555 Brussel 13:55 - Reykjavik 15:15 (lokale tijd)

FI 554 Reykjavik 07:40 (lokale tijd) - Brussel 12:55

Naam :
Voornaam :
Geboortedatum :
Verbonden aan :
Identificatienummer of stamnummer of FED of Helan klantnummer :
Pensioneringsdatum (enkel NMBS-groep) :
Straat + Nummer :
Postcode + Gemeente :
Telefoon of GSM :
Email :
Indien meer dan 1 deelnemer, gelieve hieronder hun namen en hun geboortedatum alsook de relatie met hoofdboeker te vermelden :
Kamertype :
1 persoonskamer
2 persoonskamer
3 persoonskamer
2 persoons - TWIN
Zeezicht
Balkonkamer
Gewenste verzekeringen :
Geen
Annulatie (6,40 % van de reissom - te betalen bij het voorschot)
Bijstand
Bagage
Totale - op aanvraag
Bijkomende opmerkingen :
Ik aanvaard dat door deze inschrijving mijn persoonsgegevens worden beheerd en gebruikt conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). Enkel relevante berichtgeving zal mij door DTS-OTC worden toegestuurd. Mijn gegevens zullen geenszins aan derden worden verstrekt en de data die onder mijn referentie worden opgeslagen kan ik ten allen tijde opvragen, verbeteren en op eenvoudig verzoek ook laten verwijderen. :