×

Portugal 

Lissabon - Porto

 • Lissabon, parel aan de Taag
 • Porto, bruisende stad aan de Douro
 • Perfecte combinatie voor de ontdekking van twee charmante steden

Verblijf: Hotel Olissippo Oriente **** Lissabon (26/08 - 30/08)

 • Gelegen in het Parque das Nações, op wandelafstand van het station Oriente met verbindingen naar het historisch centrum.
 • Modern ingerichte kamers met flatscreen-tv en minibar, gratis wifi.

Verblijf: Hotel Eurostars Heroismo **** Porto (30/08 - 02/09)

 • Gelegen tegenover het metrostation Heroismo en op wandelafstand van de Douro.
 • Comfortabele kamers met bad of douche, haardroger, flatscreen-tv, minibar, wifi.

Dag 1

Brussel - Lissabon : Bagage afleveren in het hotel en transfert naar de Avenida da Liberdade. Vrije tijd voor de lunch en een eerste kennismaking met de stad.

Dag 2

Geleid bezoek aan Lissabon, een van de oudste hoofdsteden van Europa. We beginnen ons bezoek in de wijk Belem, gelegen tussen de Taag en de drukte van de stad. We vinden hier het Monument voor de Ontdekkingsreizigers, de elegante Toren van Belem en uiteraard het Hiëronymietenklooster, gebouwd als dank aan Vasco da Gama voor alle voorspoed die hij meebracht uit India en gefinancierd met de belastingen gelegd op de kruiden die da Gama en andere zeevaarders meebrachten uit overzeese gebieden.  Ontdekking van de Alfamawijk met haar smalle straatjes, fleurige balkons en pleintjes. We eindigen ons bezoek bij Rossio en hebben de namiddag vrij om te lunchen en te flaneren in het hart van de stad.

Dag 3

Cascais - Sintra - Mafra. Vertrek naar Estoril, overbekende badplaats en Cascais, traditioneel vissersdorp. Vervolgens geleid bezoek aan Sintra, eertijds een favoriete vakantiebestemmingen van de vorsten. Bezoek aan het Paleis van Sintra, behorend tot het Werelderfgoed van Unesco. De twee grote schoorstenen van 33 meter hoog zijn het symbool van de stad geworden. Vrije tijd om te verdwalen in de smalle straatjes, te snuisteren in de winkeltjes met streekproducten of de bekende "queijadas" te proeven. Typische lunch inbegrepen. Na de middag gaat het naar Mafra, waar we kennismaken met de wereld van José Franco: een museum aan hem gewijd met levensgrote replica's, kasteelmuren, windmolens en de rijke ambachtscultuur van de gemeente Mafra. Verder naar Ericeira, een traditioneel vissersstadje.

Dag 4

Vrije dag om op eigen houtje of samen met uw reisleider nog wat onbekende hoekjes van Lissabon te ontdekken. 

Dag 5

Lissabon - Porto. Na het ontbijt per trein naar Porto. Transfer naar het hotel om de bagage af te leveren en verder naar de Ribeirawijk met haar heel eigen sfeer aan de oevers van de rivier. Na de vrije lunch, boottochtje waarbij we de stad en haar talrijke bruggen ontdekken.

Dag 6

Geleid bezoek aan Porto. We beginnen met een panoramische rondleiding door de stad, waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten bekijken: het historische hart van de stad dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, de vele gevels met 18de-eeuwse azulejos. Een wandeling door de "baixa" laat ons kennismaken met de kerk en de Toren dos Clérigos en het station S. Bento, met zijn azulejos. Verder naar het Paleis van de Beurs, een van de mooiste gebouwen van de stad. Vrije tijd voor lunch en verdere verkenning van de stad.

Dag 7

Ontdekking van de Dourovallei. Deze regio is wereldberoemd om zijn portwijn en leeft nog steeds op het ritme van de grote rivier die er doorheen stroomt. Langs de heuvels van de Rio Douro vormen de wijngaarden een uitzonderlijke natuurlijke omgeving. Wandeling door het historische stadje Amarante. Bezoek aan de wijnkelder en proeverij van portwijn en de beroemde Moscatel. Na een typische lunch, verder naar Pinhão, beschouwd als het geografische centrum van de Douroregio, de thuisbasis van veel boerderijen die portwijn produceren. Het treinstation is zeker een bezoek waard vanwege de prachtige aardewerken decoratie. Vanaf hier is de reis over de weg langs de rivier naar Regua prachtig. Bezoek aan het wijndomein geleid door Sandeman Don, waarbij we een reis maken in de geschiedenis van de portwijn. Degustatie van drie portwijnen uit het betere gamma.

Dag 8

Porto - Brussel. Na het ontbijt transfer naar de luchthaven in Porto en terugvlucht naar Brussel.

Om organisatorische redenen kan de volgorde van de excursies gewijzigd worden.

Prijs per persoon :
(inbegrepen)

 • Vluchten H/T.
 • Transfers luchthaven Lissabon-hotel en hotel-luchthaven Porto.
 • Verblijf in halfpension van het avondmaal dag 1 tot en met het ontbijt dag 8.
 • Lunch bij de uitstap naar Sintra en in de Dourovallei. 
 • Excursies en bezoeken zoals voorzien in het programma.
 • Bijstandsverzekering en begeleiding DTS-OTC.
€ 2136

Toeslagen:

Eenpersoonskamer € 539

Niet inbegrepen:

Alle extra's niet vermeld in de rubriek "Prijs per persoon".

Eventueel ter plaatse aan te kopen Portugese spoorwegbiljetten noodzakelijk voor het traject Lissabon-Porto.

Voorschot:

€ 640 per persoon te betalen binnen de 14 dagen na inschrijving op ons rekeningnummer BE29 4357 1586 8164 met vermelding "Groepsreis Lissabon - Porto".

Reisplan:

Onderhevig aan wijzigingen.

SN 3815 Brussel 09:15 – Lissabon 11:10

SN 3810 Porto 17:00 – Brussel 20:20

Naam :
Voornaam :
Geboortedatum :
Verbonden aan :
Identificatienummer of stamnummer of FED of Helan klantnummer :
Pensioneringsdatum (enkel NMBS-groep) :
Straat + Nummer :
Postcode + Gemeente :
Telefoon of GSM :
Email :
Indien meer dan 1 deelnemer, gelieve hieronder hun namen en hun geboortedatum alsook de relatie met hoofdboeker te vermelden :
Kamertype :
1 persoonskamer
2 persoonskamer
3 persoonskamer
2 persoons - TWIN
Zeezicht
Balkonkamer
Gewenste verzekeringen :
Geen
Annulatie (6,40 % van de reissom - te betalen bij het voorschot)
Bijstand
Bagage
Totale - op aanvraag
Bijkomende opmerkingen :
Ik aanvaard dat door deze inschrijving mijn persoonsgegevens worden beheerd en gebruikt conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). Enkel relevante berichtgeving zal mij door DTS-OTC worden toegestuurd. Mijn gegevens zullen geenszins aan derden worden verstrekt en de data die onder mijn referentie worden opgeslagen kan ik ten allen tijde opvragen, verbeteren en op eenvoudig verzoek ook laten verwijderen. :