×

Zweden

De Kattegatroute van Helsinborg naar Göteborg

  • Langs de pittoreske Westkust van Zweden, door charmante dorpjes
  • Kliffen en pittoreske havens, weelderige bossen en beschermde baaien
  • Vlak tot lichtheuvelend parcours

Verblijf: hotels ***/****


 

 

Dag 1

Brussel - Kopenhagen - Helsinborg. Vlucht tot Kopenhagen. Na aankomst met de trein naar Helsinborg. Ons hotel ligt in het centrum van de stad, waardoor de belangrijkste bezienswaardigheden gemakkelijk bereikbaar zijn. Vrij avondmaal.

Dag 2

Helsinborg - Ängelholm (ca. 60 km). We vertrekken langs de promenade van Helsinborg en rijden voorbij het paleis Sofiero en zijn tuinen. Het park werd in 2010 uitgeroepen tot "het mooiste park van Europa". We vervolgen onze weg langs de kust en rijden door verschillende vissersdorpjes tot Höganäs, bekend om zijn keramiekproductie. Via het schiereiland Kulla bereiken we Ängelholm. 

Dag 3

Ängelholm - Halmstad (ca. 75-95 km). Vanuit Ängelholm volgen we de kust tot Vejbystrand. Vervolgens verlaten we de kustlijn om het schiereiland over te steken richting Bastad. Het traject loopt verder langs een van de langste zandstranden van Zweden. We rijden ook langs de natuurreservaten van Tönnrersa en Gullbranna vooraleer we aankomen in Halmstad. Vrij avondmaal. 

Dag 4

Halmstad - Falkenberg (ca. 60 km). Vandaag gaat het naar het bekendste strand van Zweden: Tylösand. Het strand en ook het hotel dat er staat, zijn een bezoekje meer dan waard. We zetten onze reis verder langs de kust in noordelijke richting. De zee, het open landschap, fascinerende natuurgebieden en weelderige landbouwgronden wiselen mekaar af tijdens ons volgend traject. We komen aan in Falkenberg, een van de oudste middeleeuwse steden van de streek. Vrij avondmaal. 

Dag 5

Falkenberg - Varberg (ca. 40 km). We ontdekken tijdens onze route pittoreske vissersdorpjes, kunstenaars en hun ambachten. In Träslövsläge kunnen we ons laten verwennen met versgekookte kreeft, maar ook heerlijke ijsjes van het plaatselijke ijssalon behoren tot de mogelijkheden. We flaneren door de oude stadswijken alvorens onze fietstocht verder te zetten naar Varberg met zijn indrukwekkende burcht. Vrij avondmaal.

Dag 6

Varberg - Kungsbacka (ca. 60-70 km). Ten noorden van Varberg verandert het landschap, wordt het rotsachtiger en verschijnen de eerste eilanden voor de kust. Langs velden en paardenboerderijen bereiken we vervolgens Kungsbacka, een middeleeuws stadje met oude houten huizen die het stadscentrum kenmerken. Vrij avondmaal. 

Dag 7

Kungsbacka - Göteborg (ca. 40-65 km). Vandaag rijden we via Valida en Särö, waar de high society van Göteborg ooit haar buitenverblijf had. We vervolgen onze route op een oude spoorwegbedding die werd omgebouwd tot fietspad. Kliffen, weelderige bossen, baaien en jachthaventjes karakteriseren onze route naar Göteborg. Vrij avondmaal.

Dag 8

Dag 9

Göteborg. Vrije dag om de stad op eigen ritme of samen met de reisleider te ontdekken. Teruggave van de fietsen. Vrij avondmaal.

Göteborg - Kopenhagen - Brussel. Na het ontbijt per trein naar de luchthaven van Kopenhagen voor de terugvlucht naar Brussel.

Om organisatorische redenen kan de volgorde van de excursies gewijzigd worden.

Prijs per persoon:
(inbegrepen)

  • Vluchten H/T.
  • Transfers per trein H/T.
  • Verblijf in kamer en ontbijt vanaf het ontbijt dag 2 tot en met het ontbijt dag 9.
  • Huur van de fietsen en bagagetransport.
  • Bijstandsverzekering en begeleiding DTS-OTC.
€2499

Toeslagen:

Eenpersoonskamer € 604
E-bike € 198

Niet inbegrepen:

Alle extra’s niet vermeld in de rubriek “Prijs per persoon”.

Voorschot:

€ 750 per persoon te betalen binnen de 14 dagen na inschrijving op ons rekeningnummer
BE29 4357 1586 8164 met vermelding van "Groepsreis Fietsvakantie Zweden".

Reisplan:

Onderhevig aan wijzigingen.

SN 2257 Brussel 09:35 – Kopenhagen 11:05

SN 2260 Kopenhagen 18:10 - Brussel 19:40